OPEL

През 60-те години на 19 век Адам Опел решава да започне бизнес: в някогашен обор в родния му град Рюселсхайм, недалеч от Франкфурт на Майн, шлосерът се захваща с производството на шевни машини. Женитбата с дъщеря на фабрикант му осигурява необходимите средства за разширяване на бизнеса. А по-късно петимата му синове го подтикват да започне да пр...

През 60-те години на 19 век Адам Опел решава да започне бизнес: в някогашен обор в родния му град Рюселсхайм, недалеч от Франкфурт на Майн, шлосерът се захваща с производството на шевни машини. Женитбата с дъщеря на фабрикант му осигурява необходимите средства за разширяване на бизнеса. А по-късно петимата му синове го подтикват да започне да произвежда и велосипеди.

През 1889, три години след смъртта на Адам Опел, наследниците му насочват фирмата към производството на автомобили. Предприятието се разраства, а по време на Първата световна война Опел произвежда главно автобуси и камиони. След края на войната производството е спряно по нареждане на окупационните сили. Едва от 1927 Опел отново произвежда малки товарни автомобили.

Още

OPEL Съдържа 65 продукта.

за страница
Показване на 1 - 12 от 65 артикула
Показване на 1 - 12 от 65 артикула
Обади се